CALS = Community art lab Sweden = 

Community Art Lab Sweden

Sveriges arena för ung community art!

Vi är ett konstnärligt, nationellt arvsfondsprojekt som brinner för att lyfta de lokala perspektiven. CALS utgår från kulturintresserade ungdomar från norr till söder som, tillsammans med professionella kulturutövare, vill skapa föreställningar, filmer och konstverk för en digital publik.

Vilka står bakom CALS? CALS leds av Livet Bitch! Scenkonst i Södertälje och drivs i samverkan med CommunityKulturCentrum i Malmö, Producentbyrån i Göteborg och Ung Scen Norr – en del av Norrbottensteatern. Tillsammans vill vi skapa nätverk, gemenskap och ge den unga svenska community art rörelsen det utrymme den förtjänar.

Vad är community art? Kort och gott – ungdomar och professionella kulturutövare som skapar konst tillsammans! De unga är medskapare av verket och deltar i processen från idé till genomförande. De unga är experterna på vad som ska berättas – de professionella (ex. producenter, konstnärliga ledare, regissörer) har kompetensen som leder processen mot ett konstnärligt resultat.

Företräder du en organisation/institution inriktad på barn och ungas skapande eller en pedagogisk verksamhet för ungdomar? CALS erbjuder inspirationsföreläsningar om communitybaserade processer och medskapande med unga i syfte att bredda deltagandet. Genom workshops eller fördjupade kurser så kan CALS även stödja organisationer som vill arbeta communitybaserat. Hör av dig så berättar vi mer!

Ungdom i mask dansar